Deel je keuze met naasten: zij vertellen waarom

Waarom is praten over orgaandonatie met naasten zo belangrijk? Medisch professionals Farid Abdo, Diederik Gommers en nabestaande Michelle Tijssen delen hun verhalen. 

Diederik Gommers: 'Het gaf rust, ondanks de emoties en verdriet'

Diederik Gommers, intensivist in het Erasmus MC, vertelt over een jonge man die een ernstig ongeval heeft gehad. Verdere behandeling had helaas geen zin. Tijdens het gesprek met de familie komt naar voren dat de patiënt zijn organen wilde doneren. Diederik Gommers vertelt in deze video waarom deze kennis zoveel rust gaf voor zowel de familie als de medisch professionals. 

Farid Abdo: 'Lastige gesprekken wanneer naasten niet weten dat iemand geregistreerd staat'

Farid Abdo, intensivist in het Radboud UMC, benadrukt het belang van heldere communicatie over orgaandonatie. In de gesprekken met nabestaanden op de IC merkt hij dat duidelijkheid over de orgaandonatiekeuze troost kan bieden aan naasten in moeilijke tijden. Ontdek in deze video waarom openheid over orgaandonatie zowel voor familie als professionals zo waardevol is.

Michelle Tijssen: 'We hadden er liever eerder met elkaar over gepraat'

De moeder van Michelle overleed plotseling aan de gevolgen van een hersenbloeding. In het ziekenhuis ging het gesprek al snel over orgaandonatie. De familie van Michelle moest snel een keuze maken: wel of niet doneren? In deze video vertelt Michelle hoe een gesprek tussen haar vader en moeder deze keuze beïnvloedde.