• Afscheid na donatie

    16 augustus 2019

    Afscheid nemen van een dierbare kan heel belangrijk zijn voor het verwerken van het verlies. Veel mensen vragen zich af of goed afscheid nemen nog wel kan als iemand organen of weefsels heeft gedoneerd. En of daar wel tijd voor is. 

  • Donatie in de regio

    16 augustus 2019

    Voor orgaan- en weefseldonatie en -transplantatie is Nederland opgedeeld in 7 regio’s. Deze regio’s bestaan uit kernziekenhuizen en satellietziekenhuizen die verbonden zijn met de universitaire ziekenhuizen. De regionale en lokale uitvoering van het donatiebeleid is in handen van de volgende zorgprofessionals. 

  • Wat betekent wetenschappelijk onderzoek?

    9 augustus 2019

    Na het uitnemen van een orgaan of weefsel kan blijken dat een orgaan of weefsel tóch niet geschikt is voor transplantatie. Bijvoorbeeld omdat de kwaliteit van het orgaan of weefsel onvoldoende is. Of omdat onverwachts iets wordt gevonden waardoor het orgaan niet meer geschikt is voor transplantatie

  • Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal

    24 juli 2019

    Ervaringsdeskundigen zijn nabestaanden van een donor of ontvanger van een orgaan of weefsels die hun verhaal delen. Zij vertellen over hun ervaringen in de klas, bij verenigingen en in de media.

  • Steun aan transplantatiepatiënten

    24 juli 2019

    De meeste mensen die op de wachtlijst staan voor een orgaan- en/of weefseltransplantatie zijn blij dat ze de kans krijgen om geholpen worden. Toch ervaren veel patiënten dit als een moeilijke en ingrijpende periode.

  • Kosteloze gastles over orgaandonatie in de klas

    24 juli 2019

    Iedereen die achttien wordt, krijgt een brief waarin gevraagd wordt om een keuze door te geven in het Donorregister. Dus óók jouw leerlingen! Hoe komen jongeren aan gebalanceerde informatie om zelf een weloverwogen keuze te maken? Nodig nu kosteloos een gastdocent uit voor een les over orgaan- en weefseldonatie.