Projecten en pilots

Bij de NTS werken we aan het verbeteren van de organisatie van donatie. Er worden pilots uitgevoerd om een nieuwe werkwijze te testen in de praktijk. 

Pilot CT-scan

Sinds 1 januari 2023 loopt de pilot CT-scan. Tijdens deze pilot wordt bij de screening van orgaandonoren een CT-scan gemaakt. Een CT-scan geeft gedetailleerde informatie over de kwaliteit van een orgaan. Dit draagt bij aan een betere selectie van orgaandonoren en veiliger orgaandonatie. 

> Meer over de pilot CT-scan

Pilot WDC

De pilot Weefseldonatiecoördinator (WDC) ging over de inzet van een weefseldonatiecoördinator. Met de inzet van deze WDC wilden we onder andere weten of het toestemmingspercentage omhoog gaat, de dienstdoende arts in het ziekenhuis ontlast wordt en de zorg voor nabestaanden verbetert.

> Meer over WDC

Pilot VobO

In de pilot Vroegtijdige Ondersteuning bij Orgaandonatie (VobO) kunnen artsen al vroeg in het donatieproces ondersteuning krijgen van een orgaandonatiecoördinator (ODC). We kijken of die extra steun leidt tot het herkennen van meer potentiële donoren. Ook willen we weten of artsen zich hierdoor extra gesteund en ontzorgd voelen.

> Meer over VobO

Bouwen aan Donatiezorg (BaD)

De pilots vallen onder het programma Bouwen aan Donatiezorg (BaD). 

> Meer over Bouwen aan Donatiezorg (BaD)

Blijf altijd op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws ontvangen over lopende projecten en nieuwe ontwikkelingen? Meld je dan nu aan!