• Hoe gaat de donoroperatie?

    17 juli 2019

    De donoroperatie gebeurt in een operatiekamer van het ziekenhuis waar de donor is overleden. Een uitnameteam voert de donoroperatie uit. De operatie kan 3 tot 6 uur duren. Daarna gaat het lichaam van de donor terug naar de familie en naasten. Als de donor ook weefsels afstaat, dan gebeurt dat direct na de uitname van de organen. 

  • Onderzoek, operatie en nazorg leverdonatie

    16 juli 2019

    Het transplantatieziekenhuis onderzoekt zorgvuldig of je gezond genoeg bent om te doneren en of je om kunt gaan met de emoties bij donatie. Dit noemen we een screening. Deze screening duurt enkele weken.

  • De risico's van leverdonatie

    16 juli 2019

    Leverdonatie bij leven brengt risico’s voor de donor met zich mee. Lees welke problemen er tijdens en na de operatie kunnen ontstaan. 

  • De risico's van nierdonatie

    15 juli 2019

    Zoals bij elke operatie, kan er bij het verwijderen van een nier iets misgaan. Lees hier over de risico’s van donatie op korte en lange termijn. En hoe het is om te leven met één nier.

  • Kosten cross-over nierdonatie

    15 juli 2019

    Alle onkosten voor deelname aan het cross-over programma of de dominotransplantatie worden vergoed.

  • Aanmelden voor cross-over nierdonatie

    15 juli 2019

    Je kunt als koppel aangeven of je wilt deelnemen aan het cross-over programma. Hiermee help je andere koppels. Ook kan het zijn dat de arts aangeeft dat jouw nier niet geschikt is voor de ontvanger aan wie je de nier wilt geven. Deelname aan het cross-over programma maakt donatie dan toch mogelijk. Sommige nierpatiënten staan al heel lang op de wachtlijst, omdat er geen geschikte match gevonden wordt. Als u altruïstische donor bent, kun je met deelname aan de dominotransplantatie de kans op een match voor deze nierpatiënt vergroten.