Expert Meetings Orgaandonatie

De NTS organiseert regelmatig Expert Meetings over actuele ontwikkelingen op het gebied van orgaandonatie.

Voor wie?

De Expert Meetings zijn primair bedoeld voor (coördinerend) donatie-intensivisten. Maar ook andere medici voor wie de meeting relevant is, zoals uitnamechirurgen en transplantatieartsen, zijn van harte welkom!

Wat kan ik verwachten?

Een Expert Meeting slaat een brug tussen donatie en transplantatie. Na afloop van een presentatie kun je vragen stellen en is er ruimte voor discussie. Daarnaast is er gelegenheid tot het bespreken van casuïstiek die de medisch professionals zelf inbrengen. Zo kunnen ethische, medische en juridische aspecten van orgaandonatie aan bod komen, maar ook logistieke knelpunten waar je in de praktijk tegenaan loopt. Tijdens rondetafelgesprekken met inhoudelijk deskundigen en collega's bespreken we de ingebrachte onderwerpen.

Expert Meeting op 2 oktober 2023

Tijdens deze Expert Meeting is dr. Dale Gardiner gastspreker. Hij is National Clinical Lead for Organ Donation NHSBT en intensivist in Nottingham University Hospital. Hij is de expert op het gebied van postmortale orgaandonatie. Het doel van de bijeenkomst is ervaringen en best practices uit wisselen over de keten van orgaan- en weefseldonatie.

  • Datum en tijd: maandag 2 oktober - 13.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: Karel V te Utrecht 

Aanmelden

Wil je dit niet missen? Stuur een mail naar scholing@transplantatiestichting.nl om je aan te melden.

Aanbod scholing