Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van patiënten, familie en nabestaanden. Hoe hebben zij de donatie of transplantatie ervaren? Dit zijn hun ervaringen.

Verhalen van ontvangers donororgaan

‘Ik wist helemaal niet dat donorbot bestond’

Met haar kromgegroeide been kon Bo Hofkes (13) slecht lopen, maar het tastte ook haar zelfvertrouwen aan. Een bottransplantatie bracht uitkomst.

Lees verder

'Na de transplantatie besefte ik pas hoe ziek ik was geweest'

Bart van Dijk uit Rijswijk (41) leeft al 12 jaar met een donornier. Pas na de transplantatie besefte hij hoe ziek hij is geweest. 

Lees verder

Verhalen van nabestaanden

'Je kind verliezen, dat klopt niet'

In 2020 zat Kjell van 15 in een auto die tegen een boom klapte. Het ongeluk werd hem fataal. Zijn ouders Erica en Roland uit Lochem ervaren hun leven nu als doorgeknipt: dat ervoor en dat erna. Maar ze zijn er trots op dat Kjell zijn organen doneerde.

Lees verder

'Ze laten je echt niet doodgaan om de organen'

Petra van der Eijk was 30 jaar toen ze van de trap viel en zwaar hersenletsel opliep. Al snel werd duidelijk dat ze zou komen te overlijden. Toen kwam orgaandonatie in beeld. Haar moeder Marja vertelt over die rare dagen na de val en over de goede zorg in het ziekenhuis.

Lees verder

'We hebben enorme waardering voor hoe het is gegaan'

Door een herseninfarct kwam er dit voorjaar abrupt een einde aan het actieve leven van de 72-jarige vader van de broers Rutger, Stephan en Jaap Jan uit Bunschoten. Maar hij gaf nog wel iets van dat leven door.

Lees verder

Meer ervaringsverhalen lezen?

Lees meer verhalen van mensen die met donatie of transplantatie te maken kregen. Je kunt een keuze maken uit onderwerpen zoals weefseldonatie, op de wachtlijst, donatie bij leven of de ervaringen van medisch professionals.

Uw ervaring delen

Heeft u een orgaan of weefsel ontvangen, staat u op de wachtlijst of bent u nabestaande van een donor? Vindt u het belangrijk dat anderen uw ervaringen kunnen lezen? Dan horen we graag van u.

Stuur een e-mail naar info@transplantatiestichting.nl.